19.02.2013

Kendinizin en iyi versiyonu nasıl olunur?


Selam,

Okuldaki bu etkinliği sizinle paylaşmadan önce biraz araştırma yaptım. Önce Ecehan Hn ile konuyu enine boyuna konuştuk. Hepimizin ihtiyacı olan bir soluklanma ve kendini tanıyıp yönlendirebilme konusu... 

Peki, NLP nedir?

NLP her şeyin kendiliğinden, beklenenin de ötesinde bir kolaylıkla yoluna girdiği tesadüfi anların ardında yatan dinamiği inceleme ve uygulama bilimidir. NLP bu anların sizin seçiminiz doğrultusunda bilinçli olarak yaratılmasının bilimidir.
NLP, iletişim kurmayı arzuladığınız her insanın kendine özgü dilini anlama ve o kişiyle kendi anladığı bireysel dilde iletişim kurabilme sanatıdır.
  • Edilgen insanın yaşamı tesadüflere bağlıdır. Etkin insan yaşamını kendisi belirler.
  • Edilgen insan için anlaşılmak önemlidir. Etkin insan için anlamak önemlidir.
  • Edilgen insan “Kimse beni anlamıyor” der. Etkin insan “Seni anlıyorum” der.



NLP “etkin insan olmak” sanatıdır.


Hepimiz hayatlarımızın belli bir noktasında kendimize farklı sorular sorarız. Bir arayış içinde ya da hayatın anlamını bulmak için yola çıkarız. Ya da belki de daha verimli şekilde öğrenmek, ailemiz ve arkadaşlarımızla daha kolay iletişim kurmak, iş hayatımızda daha fazla zenginlik yaratmak veya ruhsal yolculuğumuz ile ilgili daha fazla anlayış geliştirmek amacıyla iç dünyamızı tamamen keşfetmeye karar veririz.

Workshop sonrası negatif bakış açısından yararlanmanızı ve pozitif bakış açısının bir adım ilerisine geçmenizi sağlayan bir çalışma ortaya çıkartmaya çalışacağız. Uzmanımızın yardımı ile.. Aslında uzun soluklu bir çalışma istiyor bu konu ancak sizlere kısaca bu yolun nasıl oluşturulacağı anlatılacak. Bu bir sihir değil, sizin büyük çabanızla varılacak bir nokta. yaratılacak dönüm noktası... 

Hayatta her zaman en iyisini hak ettiğinizin farkına varmanız; yaşamın her alanında en iyiyi elde etmeniz ve kendinizin en iyi versiyonunu yaşamanız için geliştirilen bu eğitimde yeteneklerinizi, kaynaklarınızı, zamanınızı, inisiyatif kullanma yeteneğinizi, cesaretinizi ve enerjinizi maksimum düzeye çıkarmanız için gerekli donanıma sahip olacaksınız...

Sevgilerimle,
Nilüfer Kalkan

13.02.2013

Bugün günlerden SEVGİ...


Bugün günlerden Sevgi ...
Ama her tür sevgi...


İlla ki sevgiliye duyulan sevgi değil,
İlla ki karşı cinse aşk değil....
İlla ki kırmızı gül değil,
İlla ki elele, göz göze değil....



Ruhunla kalbinle sevmek, herşeyi,
Doğayı en başta...
Tanrıyı sevmek,
Böylesine güzel bir dünya yarattığı için teşekkür etmek...
Tüm canlıları sevmek,
Hayatımıza türlü türlü renkler kattıkları için....
Cansızları da sevmek,
Çünkü onları da biz yarattık...
Yüreklerimizi sevgiyle doldurup,
Özümüzdeki mutluluğa ulaşmak...
Ulaşırken müziğin gücünü hissetmek,
Müziğin gücüyle duygularımızı güçlendirmek,
Duygularımız güçlenirken,
Doğaya ve tüm evrene karşı bir mikron kadar küçük de olsak,
Dimdik durabilmek...
Ve içimizdeki sevgiyi kendi küçük dünyamızda yer alan her varlıkla paylaşmak...

Sevgiyle kalın, sevgimle olun dostlarım.

Nilüfer Gülerman Kalkan
14.02.2013


12.02.2013

YOGA'da 2 sınıf daha...


Yoga için gelen yoğun talepler üzerine iki sınıf daha açıyoruz....


Çarşamba günleri gündüz grubu ve Çarşamba akşamları 18:30-19:30 arası Yoga sınıflarımıza katılmak isteyenler  0 242 229 2686 numaralı telefonumuzdan Ayla Hn.a ulaşarak kayıt yaptırabilirler.




11.02.2013

Bugün günlerden yoga :)


Bugün günlerden Bahar :) ....

Geçen hafta derse geç kaldığım için yapamamıştım. Bir etkinliğin yokluğu bu kadar mı hissedilir, hayret... Sanki ruhumda eksiklik oluştu :)

Bahar ile yoga yapmak bambaşka birşey. Yoganın öncelikle ruhunuzu dinlendirdiğini fark ediyorsunuz. İçsel bir yolculuğa çıkartıyor sizi. İlk derslerde meditasyon esnasında gözlerimden akan yaşları tutamıyordum. Şimdi daha sakin ve iyi hissediyorum kendimi. Ruhumda, zihnimde biriktirdiğim fazla toksinleri atmaya başladım.

Bu arada ergenlik çağında yoganın apayrı faydaları olduğunu öğrendim. Detaylı yazacağım. Şimdi gitme vakti, bugün yoga günü... :)))))