18.12.2012

Antalya Ekspres Gazetesi 17.12.2012

Antalya'da yeni bir özel sanat okulu açıldı   17.12.2012
Untitled-2 copy(220).jpg
Antalya'nın yeni özel sanat okulu ''Akademi Maestro'' açıldı. 


Konyaaltı'nda açılan sanat okulunun genel koordinatörü Nilüfer Kalkan, yaptığı açıklamada, bir kültür kenti olan Antalya'da genç ve becerikli sanatçılar yetiştirmek amacıyla yola çıktıklarını söyledi.  Amaçlarının daha içsel bir algılama, daha içe sindirilmiş bir sanat anlayışıyla eğitim yapmak olduğunu vurgulayan Kalkan, ''Amacımız, gerek dans ederken gerek bir enstrüman başında, gerekse şarkı söylerken kendini tam anlamı ile o melodinin içinde kaybedebilecekleri bir algı sistemi oluşturmak'' dedi. 
     
Müziğin her birey üzerinde terapi etkisini zaman zaman anne babalarla birlikte ortaya çıkartmayı düşündüklerini anlatan Kalkan, şunları kaydetti: 
     ''Küçük çocuklarımızla hep birlikte aynı ortamı paylaşacağız. Akademik düzeyde bu konu 'erken müzik eğitimi' olarak da adlandırılıyor. Doğumundan itibaren çocuklarınızı kucaklayıp buraya getirebilirsiniz. Amacımız dünya tatlısı pırıl pırıl çocuklarımızın ruhlarında sanata ve sanatçılara küçücük de olsa birer pencere açmak. O pencereden hayata bakmayı seven çocuklarımızın ellerini hiç bırakmaksızın ulaşabilecekleri noktaya varmalarına yardımcı olmak. Başarılarını ulusal ve uluslararası boyutlara taşımak. Ve de en önemlisi tüm bunlar olurken gözlerindeki o mutluluk pırıltılarını yakalamak.'' 
     
Akademinin uluslararası standartlarda olduğunu vurgulayan Nilüfer Kalkan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denetlenen bir kurum olarak çocukların çok daha güvenli bir ortamda eğitim alacaklarını ifade etti. Eğitim kadrolarının uzman ve konservatuvar mezunu eğitimcilerden oluştuğuna dikkati çeken Kalkan, ''Eğitimcilerimiz çocuklarımızla iletişimleri güçlü olmalarının yanında sevgi dolu, tatlı sert yapıları ile sadece 'do'dan 'sol'e bir eğitim değil, hayata dair güzel ipucları vermekteler. Çünkü müziğin gerçek ahengini yakalayabilen bir insan, hayatında da aynı dengeyi kurabilecektir'' diye konuştu. 
     
Okulun müzik direktörü ve orkestra şefi Hakan Kalkan ise müziği hobi olarak sürdürmek isteyenlere ilaveten profesyonel olarak uygulamak isteyenlere de hem eğitim hem de danışmanlık hizmeti vereceklerini kaydetti. Akademinin 4 katlı ve 410 metrekarelik okulda 1 kat tamamen bale ve dans stüdyosu olarak dizayn edildiğini belirten Hakan Kalkan, Konyaaltı Öğretmenevleri Mahallesi'nde açılan okulla ilgili bilgi almak isteyenlerin ''www.akademimaestro.com'' internet adresinden bilgi alabileceklerini bildirdi. 

Hiç yorum yok: